Krizna situacija s koronavirusom traje već drugi mjesec, pa je potrebno pobrinuti se za osobe koje su u stanju socijalne potrebe ili su iscrpile svoje zalihe.

U novu akciju prikupljanja pomoći za osobe u stanju socijalne potrebe već se uključila mlada spisateljica Anamarija Tenđera koja je darovala 1.000 kg brašna, a uskoro iz „Gavrilovića“ stižu i paštete koje donira njen otac Marko Tenđera.

Zahvaljujemo obitelji Tenđera na humanosti i pozivamo poduzeća, udruge i pojedince velikog srca da se priključe ovoj akciji doniranjem originalno zapakiranih proizvoda s valjanim rokom trajanja kako bismo kompletirali obiteljske pakete i darovali ih obiteljima u teškoj socijalnoj situaciji.

Donacije se uz poštivanje mjera za sprečavanje širenja koronavirusa može predati u skladište Gradskog društva Crvenog križa Vinkovci u Ulici Josipa Kozarca 10, uz prethodnu najavu na telefon: 332-523.

Podsjetimo, uoči Uskrsa Gradsko društvo Crvenog križa Vinkovci je zahvaljujući donaciji Vukovarsko-srijemske županije prikupljenoj posredstvom Agroklastera podijelilo korisnicima ukupno 370 obiteljskih paketa proizvoda naših OPG-a, 24 obiteljska paketa koje je doniralo Poduzeće Boso, a 3,5 tone prehrambenih proizvoda koje je donirala Vukovarsko-srijemska županija predano je Gradskom društvu Crvenog križa Zagreb za osobe stradale u potresu. Proteklog tjedna Gradsko društvo Crvenog križa Vinkovci je obradovalo štićenike Centra „Mala Terezija“ i Doma „Sveta Ana“ slatkišima koje je donirala tvrtka Mondelēz International i voćem koje donirao Kaufland.