Program privikavanja na vodu „Sigurnost na vodi“

Program privikavanja na vodu „Sigurnost na vodi“

Gradsko društvo Crvenog križa Vinkovci je u suradnji s provedbenim partnerima Dječjim vrtićem Vinkovci, Katoličkim dječjim vrtićima „Eden“, Vinkovačkim plivačkim klubom i poduzećem „Periska“, koje upravlja Dvoranskim plivalištem „Lenije“, osmislilo desetsatni program privikavanja na vodu „Sigurnost na vodi“, namijenjen djeci završne godine vrtića.

Ciljevi programa su upoznati djecu završnih skupina vrtića s vodom kao medijem, osloboditi ih straha od vode, naučiti ih osnovama tehnika plivanja i ronjenja i naučiti ih tehnikama disanja kod plivanja. Program u bazenima Dvoranskog plivališta „Lenije“ provode iskusni treneri, članovi Vinkovačkog plivačkog kluba. Siguran prijevoz djece od vrtića do bazena i nazad vrši se autobusima vinkovačkog „Poleta“ koji imaju licencu za prijevoz djece vrtićkog uzrasta, a uz svaku grupu djece su i njihove tete – odgajateljice iz pojedinog vrtića.

Na natječajima Hrvatskog Crvenog križa su za već devet ciklusa osigurana sredstva za sufinanciranje ovog programa. Deveti ciklus, u kojem je sudjelovalo 184 djece iz šest vrtića pod okriljem Dječjeg vrtića Vinkovci i iz dva vrtića pod okriljem Katoličkih dječjih vrtića „Eden“, započet je tiskovnom konferencijom 15.11.2019., a  okončan je nakon deset sati programa završnom podjelom priznanja i majica Hrvatskog Crvenog križa djeci iz svakog vrtića.

Provedbom ovog programa na dobitku su svi. Dječji vrtić Vinkovci i Katolički dječji vrtići dobivaju dodatni sadržaj za mališane, roditelji sudjeluju sa samo 1/3 realnih troškova, Vinkovački plivački klub dobiva potencijalne nove članove – natjecatelje, Dvoransko plivalište „Lenije“ dobiva potencijalne nove plivače – rekreativce, a Gradsko društvo Crvenog križa Vinkovci ispunjenje temeljnih humanitarnih ciljeva: zaštititi život i zdravlje.

sig 1

sig 2

sig 3

sig 5