Teče i četvrti tjedan od početka rada Gradskog društva Crvenog križa Vinkovci u kriznim uvjetima, a mlada i poletna ekipa volontera i djelatnika vinkovačkog Crvenog križa neumorno djeluje na ispunjavanju zadaća Hrvatskog Crvenog križa u sprečavanju širenja koronavirusa.

Na telefon: 332-523 i e-mail: crveni-kriz-vk@vk.htnet.hr mladi humanitarci zaprimaju i potom realiziraju zahtjeve za dostavu hrane iz trgovine i lijekova iz ljekarne starijim i nemoćnim osobama, koje zbog dobnog ograničenja kretanja, zdravstvenih razloga ili samoizolacije nisu u mogućnosti to same obaviti, niti to za njih mogu obaviti mlađi članovi obitelji ili susjedi.

Za sve one koji zbog teškog suočavanja s ovom situacijom osjećaju tjeskobu ili strah, na PSP-telefonu 099 666 9556 koji je preusmjeren na besplatni PSP-telefon Hrvatskog Crvenog križa 0800 1188 dežuraju članice tima za psihosocijalnu potporu Crvenog križa Vinkovci spremne pomoći svima koji imaju potrebu za razgovorom.

Unatoč kriznoj situaciji, ne zapostavljaju se ni redovni poslovi. Upravo je u tijeku podjela humanitarne pomoći osobama u stanju socijalne potrebe na području djelovanja GDCK Vinkovci, a također je obavljena i podjela štednjaka na kruto gorivo.

U okviru dugogodišnje plodne suradnje s Caritasom, ublažavaju se i problemi nepokretnih i polupokretnih osoba, ustupanjem bolesničkih kreveta na korištenje.