INTERVENTNI TIM CRVENOG KRIŽA VINKOVCI U PROVEDBI AKTIVNOSTI NA SPREČAVANJU ŠIRENJA KORONAVIRUSA

Gradsko društvo Crvenog križa Vinkovci je u svrhu skrbi o zdravlju naših sugrađana u situaciji epidemije koronavirusa primjenjujući upute mjerodavnih službi reorganiziralo svoj rad i prilagodilo ga kriznim uvjetima.
Redovite su koordinacije predstavnika Društva Crvenog križa Vukovarsko-srijemske županije sa Stožerom civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije. Predstavnici GDCK Vinkovci sudjelovali su u radu stožera civilne zaštite jedinica lokalne samouprave na svom području djelovanja aktivno provodeći potrebne mjere.
Šest članova interventnog tima GDCK Vinkovci sudjelovalo je na predavanju iz epidemiologije koje je u organizaciji Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije održala dr. Vedrana Lanc-Čurdinjaković.
Četveročlani tim GDCK Vinkovci je s dva vozila proveo podjelu pomoći u hrani i vodi vozačima kamiona koji su u koloni od 500 kamiona dugoj preko 12 km na graničnom prijelazu Bajakovo danima čekali na izlaz iz RH.
Volonteri GDCK Vinkovci su već dva dana u akciji dostave hrane i lijekova našim sugrađanima treće životne dobi, a za osobe koje se nalaze u samoizolaciji aktiviran je mobitel broj: 099 666 9556 za pružanje psihosocijalne pomoći na kojemu dežuraju četiri članice tima za psihosocijalnu potporu GDCK Vinkovci.
U petak, 20. ožujka od 16 do 19h u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Vinkovci bit će provedena akcija dragovoljnog darivanja krvi uz primjenu posebnih mjera predostrožnosti.